jeśli coś Ci to pomoże: mam na szybach w biurze naklejki ( takie jak np na empekach) - od zewnątrz są pięknie czerwone, zaś od środka widać bez problemu to co na zewnątrz. myślę, że bez problemu przepuszczałyby pomarańczowe światło kierunków. to co znalazłem w wytycznych wizualizacyjnych to : "Naklejki drukowane techniką druku solwentowego 720 dpi, na folii Mactac serii Imagin JT 5822 P połysk.".
chodzi Ci o taka 'dziurawa' folie :?: Myslalem o takiej ale niestety jest dosc malo elastyczna a ze wzgledu na kształt lampy (a dokladnie na wgłębienia) to niestety odpada... ale dzieki
Zamieszczone przez Andrzej Z.
A nie myslales o lakierze w sprayu do lamp ???
Lakier raczej odpada, jakos do mnie nie trafia poza tym zawsze trudniej zciagnac w razie kontroli... sprobuje jeszcze moze z inna folia. Poza tym pewnie bym cos spieprzyl podczas malowania :wink:
Zamieszczone przez Matis68
Jak dla mnie wygladają nieżle- no i ten dreszczyk emocji za każdym razem gdy bedziesz mijał na kacu radiowóz-"bezcenne"
:lol: nice one :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez Garret
Bouli, podzielam zdanie paf-a odnośnie wyglądu
myślę, ze Ci się podobało na świeżo bo wygląda po prostu inaczej
ale IMHO gorzej, a i mandat możesz zaliczyć, zedrzyj to
Garret, nadal mi sie zajebiscie podoba :P :diabelski_usmiech
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
[ Dodano: Sob 30 Cze, 07 23:49 ]
Własnie wróciłem z wieczornego spaceru z psiakami. Lampy jak wyglądały tak wyglądają zajebiście, ale teraz, po zmroku wala jeszcze bardziej na czerwono niz wczesniej...
siet fak dupa chyba kupię inną folię na allegro i zobacze może moja jest jakaś trefna. Widziałem już przecież nie raz na mieście ludków z przyciemnionymi lampami no na czarno i kierunki świeciły normalnie...[/quote]
Ja bym jednak zaryzykowal na Twoim miejscu z lakierem,nie musisz malowac calych tylko zamalowac same srodki te przezroczyste,mi po sciemnieniu wlasnie lakierem kierunki swiecily na pomaranczowo tak jak powinny a stopy byly czerwone wszystko elegancko,a generalnie w kodeksie nie masz nic na temat barwy klosza tylko jest napisane o barwie swiatel poszczegolnych sygnalizacji,i jest jeden feler odblaski...ale jezeli zamalujesz spreyem tylko srodek odblaski beda nie ruszane i wsio powinno byc OK,w kwestii samego polakierowania sluze pomoca,w koncu nie mamy do siebie daleko z Jablonny do Legionowa w zalaczeniu swiatla Lanka w nocy
A mi sie podobaja te lampy - moze to taki Legionowski gust co do spray'u nigdy nie bylem przekonany a to glownie przez takich co przesadzali z czarnym kolorem ;] aczkolwiek w Lanku Andrzeja calkiem calkiem to wyszlo, podsumowujac - moze warto mu zaufac i sprobowac z tym sprejem? ;]
A mi sie podobaja te lampy - moze to taki Legionowski gust co do spray'u nigdy nie bylem przekonany a to glownie przez takich co przesadzali z czarnym kolorem ;] aczkolwiek w Lanku Andrzeja calkiem calkiem to wyszlo, podsumowujac - moze warto mu zaufac i sprobowac z tym sprejem? ;]
Wiesz co ?? Do tej pory powstrzymywałem się z komentarzem Lampy zupełnie mi nie leżą - wyglądają beznadziejnie z tym kolorem auta. Może inny kolor folii podszedłby mi bardziej. Natomiast dostrzegłem blachy i nie chciałem już Kolegi Bouliego dołować, gdyż już odpowiednią opinię wydałem na temat jego planów modyfikacji jednostki napędowej. Jako, że w Legionowie mam trochę rodziny (z którą jestem emocjonalnie związany), a sam byłem niemal "ziomalem" mieszkając przez wiele lat w Nieporęcie i odwiedzam Legionowo przy każdej wizycie w Polsce, postanowiłem nie wydawać opinii. A teraz piszesz o "Legionowskim guście", więc się postanowiłem włączyć. Owszem - w Legionowie panuje mania dres-tuningu, ale Kolega Bouli wcale nie musi iść tą drogą... Oryginalne lampy po lifcie wyglądają dobrze. A jeśli je poprawiać... To raczej pod kolor auta - choć ja raczej nic bym z nimi nie robił. Sam pewnie takie założę u siebie i ich nie tknę żadną folią, czy lakierem.
Wiesz co ?? Do tej pory powstrzymywałem się z komentarzem Lampy zupełnie mi nie leżą - wyglądają beznadziejnie z tym kolorem auta. Może inny kolor folii podszedłby mi bardziej. Natomiast dostrzegłem blachy i nie chciałem już Kolegi Bouliego dołować, gdyż już odpowiednią opinię wydałem na temat jego planów modyfikacji jednostki napędowej. Jako, że w Legionowie mam trochę rodziny (z którą jestem emocjonalnie związany), a sam byłem niemal "ziomalem" mieszkając przez wiele lat w Nieporęcie i odwiedzam Legionowo przy każdej wizycie w Polsce, postanowiłem nie wydawać opinii. A teraz piszesz o "Legionowskim guście", więc się postanowiłem włączyć. Owszem - w Legionowie panuje mania dres-tuningu, ale Kolega Bouli wcale nie musi iść tą drogą... Oryginalne lampy po lifcie wyglądają dobrze. A jeśli je poprawiać... To raczej pod kolor auta - choć ja raczej nic bym z nimi nie robił. Sam pewnie takie założę u siebie i ich nie tknę żadną folią, czy lakierem.
Pozdr!
BP
Mi sie one podobaja :szeroki_usmiech tylko najgorsza jest ta sprawa z barwa swiatla :|
Wczoraj na spocie, chyba sie podobaly (rowniez tym ktorzy wczesniej podchodzili sceptycznie), wygladaja lepiej na zywo IMHO.
I bardzo protestuje jako ze tego typu mod lamp nazywany lub laczony byl z nurtem dresiarskim :!: :evil: Uwazam, ze wlasnie pomalowanie ich na czarno pod kolor auta bylo by IMHO zdeko bardziej dresiarskie i bron Boze nie chce tu kogos urazic np Andrzeja Z. :!: Mi to po prostu nie lezy i nie podoba sie :roll:
[ Dodano: Nie 08 Lip, 07 22:57 ]
No i %$uj :!: zerwałem :x
Byłem dziś u teściów i po drodze zobaczyłem amerykańskiego lincolna, na awariach... Kucze Kiler, tych jego czerwonych awarii to wcale nie było widać :!: Stwierdziłem, że nie ma co narażać zdrowia mojego jak i moich bliskich :!: Kilkanaście minut skrobania i wróciliśmy do stanu z przed modu :evil: Szkoda strasznie bo bardzo mi się podobały
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Bouli:
IMHO ja mowilem o lakierze czerwonym a nie czarnym dla Ciebie,a do lanka bardziej pasil czarny bo:
1 - bialego nie bylo
2 - lexow do lanosow nie robili i nie robia w Polsce :cry:
dlatego wlasnie zrobilem je czarnym lakierem tylko tak jak kolega Kozi1987 wczesniej zauwazyl wszystko z umiarem zeby to nie byla czarna plama z mala czerwona kropka...
Pozdro
Bouli, widziałem teraz Twoje lampy na żywo - teraz masz najładniejsze lampy :lol:
zmień tylko jajecznicę w żarówkach i spox - aha i miło było poznać szkoda ze nie mieliśmy czasu pogadać - do następnego
Bouli, widziałem teraz Twoje lampy na żywo - teraz masz najładniejsze lampy
no nie są złe... ale i tak wolałem czerwone :P
Zamieszczone przez paf
zmień tylko jajecznicę w żarówkach i spox
jakoś będę musiał to zrobić na dniach :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez paf
aha i miło było poznać szkoda ze nie mieliśmy czasu pogadać - do następnego
Jak to mówią: I vis-a-vis :lol: Do następnego, pozdro
KolegoBouli, jest sprey do przyciemniania światł w kolerze czerwonym i czarnym zamiast foli lepiej wyglada i psikasz w paru warstwach także jak nie dasz za dużo to światła świecą jak trzeba. Oczywiscie wada lakieru jest to że po jakimś czasie się powoli zmywa i trzeba zabieg powtarzać ale jak raz w roku to zrobisz to sie nic niestanie zresztą ja to robiłem z 10 lat temu i technologi a lakieru pewnie sie zmieniła na lepszą. tu masz link: http://www.motipdupli.pl/index.php?n...ty&m2=3&m3=400
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
To nie jest tak, bo ja ostatnio sam sie dowiadylem co trzeba zrobic zeby zostac "panem wladza", ale niestety ze wzgledow zdrowotnych nie zostane ;/ A tak chcialem scigac tych wszystkich sk.... co lamia prawo :twisted:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Komentarz