[O1] Mod tylnych świateł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bouli
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 739

Zamieszczone przez huwe
    jeśli coś Ci to pomoże: mam na szybach w biurze naklejki ( takie jak np na empekach) - od zewnątrz są pięknie czerwone, zaś od środka widać bez problemu to co na zewnątrz. myślę, że bez problemu przepuszczałyby pomarańczowe światło kierunków. to co znalazłem w wytycznych wizualizacyjnych to : "Naklejki drukowane techniką druku solwentowego 720 dpi, na folii Mactac serii Imagin JT 5822 P połysk.".
    chodzi Ci o taka 'dziurawa' folie :?: Myslalem o takiej ale niestety jest dosc malo elastyczna a ze wzgledu na kształt lampy (a dokladnie na wgłębienia) to niestety odpada... ale dzieki

Zamieszczone przez Andrzej Z.
    A nie myslales o lakierze w sprayu do lamp ???
    Lakier raczej odpada, jakos do mnie nie trafia poza tym zawsze trudniej zciagnac w razie kontroli... sprobuje jeszcze moze z inna folia. Poza tym pewnie bym cos spieprzyl podczas malowania :wink:

Zamieszczone przez Matis68
    Jak dla mnie wygladają nieżle- no i ten dreszczyk emocji za każdym razem gdy bedziesz mijał na kacu radiowóz-"bezcenne"
    :lol: nice one :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez Garret
    Bouli, podzielam zdanie paf-a odnośnie wyglądu
    myślę, ze Ci się podobało na świeżo bo wygląda po prostu inaczej
    ale IMHO gorzej, a i mandat możesz zaliczyć, zedrzyj to
    Garret, nadal mi sie zajebiscie podoba :P :diabelski_usmiech
    Bouli
    Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
    Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
    Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• Andrzej Z.
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 710
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

[ Dodano: Sob 30 Cze, 07 23:49 ]
      Własnie wróciłem z wieczornego spaceru z psiakami. Lampy jak wyglądały tak wyglądają zajebiście, ale teraz, po zmroku wala jeszcze bardziej na czerwono niz wczesniej...
      siet fak dupa chyba kupię inną folię na allegro i zobacze może moja jest jakaś trefna. Widziałem już przecież nie raz na mieście ludków z przyciemnionymi lampami no na czarno i kierunki świeciły normalnie...[/quote]

Ja bym jednak zaryzykowal na Twoim miejscu z lakierem,nie musisz malowac calych tylko zamalowac same srodki te przezroczyste,mi po sciemnieniu wlasnie lakierem kierunki swiecily na pomaranczowo tak jak powinny a stopy byly czerwone wszystko elegancko,a generalnie w kodeksie nie masz nic na temat barwy klosza tylko jest napisane o barwie swiatel poszczegolnych sygnalizacji,i jest jeden feler odblaski...ale jezeli zamalujesz spreyem tylko srodek odblaski beda nie ruszane i wsio powinno byc OK,w kwestii samego polakierowania sluze pomoca,w koncu nie mamy do siebie daleko z Jablonny do Legionowa w zalaczeniu swiatla Lanka w nocy
      Załączone pliki
      CDS-AutoSpa

AXR TDI+
      Perfect Service by DobryGrześWawa
      ET-14,352

Komentarz

• kozi1987
        Ambiente
        • 2007
        • 200

A mi sie podobaja te lampy - moze to taki Legionowski gust co do spray'u nigdy nie bylem przekonany a to glownie przez takich co przesadzali z czarnym kolorem ;] aczkolwiek w Lanku Andrzeja calkiem calkiem to wyszlo, podsumowujac - moze warto mu zaufac i sprobowac z tym sprejem? ;]

Komentarz

• BaPit
          Rider
          S_OCP Member
          • 2004
          • 630

Zamieszczone przez kozi1987
          A mi sie podobaja te lampy - moze to taki Legionowski gust co do spray'u nigdy nie bylem przekonany a to glownie przez takich co przesadzali z czarnym kolorem ;] aczkolwiek w Lanku Andrzeja calkiem calkiem to wyszlo, podsumowujac - moze warto mu zaufac i sprobowac z tym sprejem? ;]
          Wiesz co ?? Do tej pory powstrzymywałem się z komentarzem Lampy zupełnie mi nie leżą - wyglądają beznadziejnie z tym kolorem auta. Może inny kolor folii podszedłby mi bardziej. Natomiast dostrzegłem blachy i nie chciałem już Kolegi Bouliego dołować, gdyż już odpowiednią opinię wydałem na temat jego planów modyfikacji jednostki napędowej. Jako, że w Legionowie mam trochę rodziny (z którą jestem emocjonalnie związany), a sam byłem niemal "ziomalem" mieszkając przez wiele lat w Nieporęcie i odwiedzam Legionowo przy każdej wizycie w Polsce, postanowiłem nie wydawać opinii. A teraz piszesz o "Legionowskim guście", więc się postanowiłem włączyć. Owszem - w Legionowie panuje mania dres-tuningu, ale Kolega Bouli wcale nie musi iść tą drogą... Oryginalne lampy po lifcie wyglądają dobrze. A jeśli je poprawiać... To raczej pod kolor auta - choć ja raczej nic bym z nimi nie robił. Sam pewnie takie założę u siebie i ich nie tknę żadną folią, czy lakierem.

Pozdr!
          BP
          była mocna Octa, a jest konik
          Greckie Delikatesy

Komentarz

• Bouli
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 739

Zamieszczone przez BaPit
            Wiesz co ?? Do tej pory powstrzymywałem się z komentarzem Lampy zupełnie mi nie leżą - wyglądają beznadziejnie z tym kolorem auta. Może inny kolor folii podszedłby mi bardziej. Natomiast dostrzegłem blachy i nie chciałem już Kolegi Bouliego dołować, gdyż już odpowiednią opinię wydałem na temat jego planów modyfikacji jednostki napędowej. Jako, że w Legionowie mam trochę rodziny (z którą jestem emocjonalnie związany), a sam byłem niemal "ziomalem" mieszkając przez wiele lat w Nieporęcie i odwiedzam Legionowo przy każdej wizycie w Polsce, postanowiłem nie wydawać opinii. A teraz piszesz o "Legionowskim guście", więc się postanowiłem włączyć. Owszem - w Legionowie panuje mania dres-tuningu, ale Kolega Bouli wcale nie musi iść tą drogą... Oryginalne lampy po lifcie wyglądają dobrze. A jeśli je poprawiać... To raczej pod kolor auta - choć ja raczej nic bym z nimi nie robił. Sam pewnie takie założę u siebie i ich nie tknę żadną folią, czy lakierem.

Pozdr!
            BP
            Mi sie one podobaja :szeroki_usmiech tylko najgorsza jest ta sprawa z barwa swiatla :|
            Wczoraj na spocie, chyba sie podobaly (rowniez tym ktorzy wczesniej podchodzili sceptycznie), wygladaja lepiej na zywo IMHO.
            I bardzo protestuje jako ze tego typu mod lamp nazywany lub laczony byl z nurtem dresiarskim :!: :evil: Uwazam, ze wlasnie pomalowanie ich na czarno pod kolor auta bylo by IMHO zdeko bardziej dresiarskie i bron Boze nie chce tu kogos urazic np Andrzeja Z. :!: Mi to po prostu nie lezy i nie podoba sie :roll:

[ Dodano: Nie 08 Lip, 07 22:57 ]
            No i %$uj :!: zerwałem :x
            Byłem dziś u teściów i po drodze zobaczyłem amerykańskiego lincolna, na awariach... Kucze Kiler, tych jego czerwonych awarii to wcale nie było widać :!: Stwierdziłem, że nie ma co narażać zdrowia mojego jak i moich bliskich :!: Kilkanaście minut skrobania i wróciliśmy do stanu z przed modu :evil: Szkoda strasznie bo bardzo mi się podobały
            Bouli
            Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• Andrzej Z.
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 710
              • Octavia II combi (1Z5)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Bouli:
              IMHO ja mowilem o lakierze czerwonym a nie czarnym dla Ciebie,a do lanka bardziej pasil czarny bo:
              1 - bialego nie bylo
              2 - lexow do lanosow nie robili i nie robia w Polsce :cry:
              dlatego wlasnie zrobilem je czarnym lakierem tylko tak jak kolega Kozi1987 wczesniej zauwazyl wszystko z umiarem zeby to nie byla czarna plama z mala czerwona kropka...
              Pozdro
              CDS-AutoSpa

AXR TDI+
              Perfect Service by DobryGrześWawa
              ET-14,352

Komentarz

• paf
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3140

Bouli, widziałem teraz Twoje lampy na żywo - teraz masz najładniejsze lampy :lol:
                zmień tylko jajecznicę w żarówkach i spox - aha i miło było poznać szkoda ze nie mieliśmy czasu pogadać - do następnego

Komentarz

• Bouli
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 739

Zamieszczone przez paf
                  Bouli, widziałem teraz Twoje lampy na żywo - teraz masz najładniejsze lampy
                  no nie są złe... ale i tak wolałem czerwone :P
                  Zamieszczone przez paf
                  zmień tylko jajecznicę w żarówkach i spox
                  jakoś będę musiał to zrobić na dniach :szeroki_usmiech
                  Zamieszczone przez paf
                  aha i miło było poznać szkoda ze nie mieliśmy czasu pogadać - do następnego
                  Jak to mówią: I vis-a-vis :lol: Do następnego, pozdro
                  Bouli

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

Zamieszczone przez tasher
                    odzin roboty i kasy na folie
                    KolegoBouli, jest sprey do przyciemniania światł w kolerze czerwonym i czarnym zamiast foli lepiej wyglada i psikasz w paru warstwach także jak nie dasz za dużo to światła świecą jak trzeba. Oczywiscie wada lakieru jest to że po jakimś czasie się powoli zmywa i trzeba zabieg powtarzać ale jak raz w roku to zrobisz to sie nic niestanie zresztą ja to robiłem z 10 lat temu i technologi a lakieru pewnie sie zmieniła na lepszą. tu masz link: http://www.motipdupli.pl/index.php?n...ty&m2=3&m3=400
                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

Zamieszczone przez dariuspolo
                      szkoda ze sie uczylem i
                      nie zostalem policjantem.

To nie jest tak, bo ja ostatnio sam sie dowiadylem co trzeba zrobic zeby zostac "panem wladza", ale niestety ze wzgledow zdrowotnych nie zostane ;/ A tak chcialem scigac tych wszystkich sk.... co lamia prawo :twisted:
                      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

Pracuję...